Χαλκιδική - Σιθωνία

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», λένε οι βορειοελλαδίτες και κάτι ξέρουν. Ετοιμαστείτε να υποκύψετε στη γοητεία των τριών καλλίγραμμων «ποδιών»: Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άθως. Τα δύο πρώτα δεν κάνουν διακρίσεις. Το τρίτο όμως είναι απαγορευμένο για τις γυναίκες, καθώς φιλοξενεί το φημισμένο μοναστικό Άγιο Όρος. Τι σημαίνει διακοπές στη Χαλκιδική; Σμαραγδένιες παραλίες, πυκνά πευκοδάση, ονειρεμένα ξενοδοχεία, μικροί οικισμοί στη θάλασσα με ψαροταβέρνες και καφέ, παραλιακά μπαρ σε ορμίσκους, αρχαιολογικοί χώροι με μεγάλη ιστορία, παραδοσιακά χωριά στη Σιθωνία, το σπήλαιο των Πετραλώνων. Μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» είναι η Χαλκιδική. Εξερευνήστε την με όλες σας τις αισθήσεις

 

Η μυθολογία αναφέρει μάχες μεταξύ θεών και γιγάντων στη Χαλκιδική. Στο δρόμο για Χαλκιδική κάντε μία στάση και επισκεφτείτε το σπήλαιο Πετραλώνων, όπου βρέθηκαν ίχνη κατοίκησης Αρχανθρώπων, 700,000 περίπου ετών. Από τη Σιθωνία επίσης μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε το Άγιο Όρος.

Άπο το  Pyrgos Bungalows και σε απόσταση 7χλμ. βρίσκεται το ιστορικό χωριό της Νικήτης, με ιστορία 700 ετών. Επίσης στο παλαιό χωριό της Νικήτης, μπορείτε να δοκιμάστε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές στην Ταβέρνα Πλάτανος ή να πιείτε από τα ωραιότερα cocktails και να έχετε μια μαγευτική βραδιά στη Χαλκιδική, σε ένα υπέροχα διακοσμημένο χώρο στο Barcarolla Bar

 

Σε απόσταση 1χλμ από το Pyrgos Bungalows, στον Όρμο Παναγιάς, μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος ή να ενοικιάσετε ταχύπλοο σκάφος και να γυρίσετε τα αμέτρητα νησάκια στον κόλπο της Βουρβουρούς.

 

Επιπλέον πληροφορίες:

1,5χλμ από το Pyrgos Bungalows, στον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να βρείτε: Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό τμήμα, Φαρμακείο, Ταχυδρομείο, ΑΤΜ και super markets.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom